Renaud Dardenne Trio invites Osvaldo Hernandez

Renaud Dardenne moeten we jullie niet meer voorstellen. Hij is een sleutelfiguur in de Belgische gypsy jazz. Met dit trio trakteert Renaud Dardenne ons op zijn unieke band met gitarist Benjamin Clément en de sensationele groove van Boris Schmidt op de contrabas.

Geen beter trio om briljante percussionist Osvaldo Hernandez te verwelkomen. 

Osvaldo Hernandez (Nationaal Ballet van Mexico, Deep Forest, Carlos Dias, Rosa Brandão…) heeft zich in Noord-Europa gevestigd als referentie in Latijns-Amerikaanse en Afro-Cubaanse percussie.

Laat je meeslepen in een trance van virtuoze ritmes en klanken.

Renaud Dardenne – violin, Osvaldo Hernandez – percussion, Benjamin Clement – guitar, Boris Schmidt – contrabass

Quartet 508

Quartet 508 is in 2019 ontstaan uit de ontmoeting tussen gitarist Rafaël Gouirand en violist Livio Luzzi.

In de puurste stijl van Parijse swing – direct erfgoed van het door Django Reinhardt opgerichte Hot Club de France Quintet – wordt de groep gevormd rond ritmegitarist Frédéric Guédon en contrabassist Antoine Guiot.

Het is bij Rafaël thuis, huisnummer 508, dat de repetities elke week plaatsvinden.

Hun repertoire is beïnvloed door de hele carrière van Django Reinhardt en door de musici die aan hem verbonden zijn, zoals Hubert Rostaing, Gus Viseur en natuurlijk Stéphane Grapelli.

De esthetiek van Quartet 508 is licht en energiek. De keuze van de stukken en de manier waarop ze zijn gearrangeerd geeft een zekere identiteit aan dit gloednieuwe Belgische gypsy jazz ensemble.

Livio Luzzi – violin, Rafaël Gouirand – guitar, Frédéric Guédon – rhythm guitar, Antoine Guiot – contrabas

Alexandre Cavalière Quintet

Je hoort al eens verhalen over wonderkinderen en piepjonge talenten. Wel, in het geval van Alexandre Cavaliere is dat zeker niet overdreven. Hij was amper 12 toen Didier Lockwood en Babik Reinhardt hem in Parijs uitnodigden. Dat bracht zijn muzikale loopbaan onmiddellijk in een enorme stroomversnelling. Het vervolg kwam vanzelf tot stand. 

Alexandre schuimde allerlei internationale podia af met de groep van zijn vader en verzamelde een indrukwekkende lijst van optredens. 

Het Alexandre Cavaliere Quintet brengt ons het nieuwste album ‘Manouche Moderne’, uitgebracht in 2020 waarin hij gypsy jazz combineert met be-bop, moderne jazz elementen en invloeden van Dorado Schmitt en Biréli Lagrène.

Alexandre Cavalière – violin, Jean-Louis Rassinfosse – contrabas, Vincent BRUYNINCKX – piano, Frédéric GUEDON – guitar, Emmanuel BONETTI – guitar

Myrddin de Cauter & Friends

De technische virtuositeit van de Gentse muzikant, gecombineerd met zijn diepzinnige lyrische ervaring, volstaat om de grote Spaanse flamencomeesters te doen verbleken.

Iedereen die een van zijn concerten heeft bijgewoond, kan hiervan getuigen…

Complex en hartstochtelijk ritmisch, graaft Myrddin de Cauter in zijn eigen woorden, in de innerlijke mijnen van het menselijk bestaan.

Voor Djangofolllies XXS nodigt Myrddin familie en vrienden uit voor een uitzonderlijk concert tussen gypsy jazz en flamenco.

Myrddin De Cauter – guitare/clarinet, Lionel Beuvens – percussion, Vigdis De Cauter – piano, Djalt Baculai – trompet, Koen De Cauter – clarinette/guitar/vocals, Waso De Cauter – guitar, Imre De Cauter – cello, Fapy Lafertin – guitar, Dajo De Cauter – contrabass, Sofia Diaz – vocals