Djangofolllies XXS

Een swingend eerbetoon aan de jazzvirtuoos Django Reinhardt, de Djangofolllies verspreidt over België om de verjaardag van de geweldige muzikant te eren.

Gevestigde muzikanten en jong gypsytalent: de Djangofolllies brengen een eclectisch programma, gevuld met verschillende invloeden en met als doel het hedendaagse erfgoed van de grote meester in de verf te zetten.

Voor de 27e editie, die oorspronkelijk gepland stond in januari 2021, vinden de Djangofolllies zichzelf opnieuw uit.

Hou het weekend van 22 en 23 mei vrij want we organiseren Djangofolllies XXS, een lenteversie: twee dagen gevuld met gypsyjazz concerten in het idyllische decor van het Groentheater te Brussel.

Line up

ZONDAG 23 MEI
 
Renaud Dardenne Trio invite Osvaldo Hernandez
 
Alexandre Cavalière Quintet
 
ZONDAG 23 MEI
 
Quartet 508
 
Myrddin De Cauter & Friends

DjangoChallenge

Naast de programmatie heeft het team van Djangofolllies tijdens de vorige editie een feest voor muzikanten gelanceerd in de vorm van een nieuw optreden: de DjangoChallenge.

In 2020 kwamen 40 professionele en amateurmusici samen in Riches-Claires om een van Django’s mooiste composities te spelen, onder leiding van Renaud Dardenne en Koen De Cauter.

Een record genaamd : “Playing Django Reinhardt Together”.

Vanwege de sanitaire context zal de DjangoChallenge dit jaar helaas niet kunnen plaatsvinden: de veiligheid van de muzikanten, het publiek en de technici is onze prioriteit.

Het Djangofolllies team hoopt het concept in de beste omstandigheden te kunnen vernieuwen voor de volgende editie.


Wens je op de hoogte te blijven van onze activiteiten, schrijf je in op de Brosella Nieuwsbrief.