artist image
©

Tritane

BEL

Twee gitaren en een contrabas, zoals het gipsyjazz betaamt

Tritane bundelt drie Limburgse muzikanten met een vette boon voor gipsyjazz. De bezetting bestaat zoals het dit genre betaamt enkel uit snaren. Twee gitaren en een contrabas. Maar het trio belooft ook buiten de contouren van zigeunerjazz te experimenteren.

Dominique Nelis speelde al in talloze muziekgroepjes voor hij besloot er zijn beroep van te maken. Hij studeerde aan het TIL in Antwerpen, speelt en geeft les in rock, pop, jazz en klassieke gitaar. Sinds een jaar of tien speelt hij ook gipsyjazz, waarin hij Django Reinhardt-elementen combineert met andere stijlen.

Tim Finoulst gradueerde in 2010 summa cum laude aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen, volgde een hele reeks masterclasses bij jazzgrootmeesters, concerteerde in 2009 op Jazz Middelheim en won in 2013 het Dinant Leffe Jazz Contest met Kim Versteynen. Naast zijn muzikale projecten, geeft hij vandaag les aan o.a. Musart! in Hasselt.

Rob Vanspauwen studeerde gitaar bij Jan Formannoy aan het conservatorium van Maastricht en behaalde zijn Bachelor in 2003. Hij keerde er vele jaren later terug om er een Master in jazzcontrabas te behalen bij Philippe Aerts. Rob werkte negen jaar als free lance geluidsingenieur samen met vele nationale en internationale artiesten. Momenteel heeft hij een pauze ingelast om zich volledig op het componeren en musiceren te concentreren, maar ooit keert hij ongetwijfeld terug naar de mengtafel. Daarnaast doceert Rob gitaar, contrabas en muziektheorie in Tongeren, is hij de programmator van Bilzen Jazz en musiceert hij in verschillende projecten van het professioneel collectief “De Muzikanten”, waarvan hij de oprichter is.

Inlichtingen & Tickets
Woensdag 22-01-2020 20:15 • cc de kimpel - Bilzen • TicketEvent

Met
Dominique Nelis: gitaar
Tim Finoulst: gitaar
Rob Vanspauwen: contrabas

Links