Jokke Schreurs Quartet (BE)

Jokke Schreurs (guitar), Henk de Laat (double bass, scat), Luc Vanden Bosch (drums, percussion), Sam Vloemans (trumpet), (*) Nabou Claerhout (trombone) vervangt Sam Vloemans

INFO & TICKETS:
18/01/2018 om 20:30 – Strombeek-Bever – CC Strombeek (*)
19/01/2018 om 20:00 – Dendermonde – CC Belgica (*)
20/01/2018 om 20:00 – Aarschot – CC Het Gasthuis (*)
27/01/2018 om 20:00 – Heusden-Zolder – MUZEcafé
28/01/2018 om 20:00 – Gent – De Centrale
31/01/2018 aomt 20:30 – Ternat – CC De Ploter

Wannes meets Django

Wannes Van de Velde is vooral in Vlaanderen bekend als bard en liedschrijver, veel minder als componist. Nochtans hebben Wannes en de zijnen (denk maar aan Walter Heynen) een schat aan schitterende composities afgeleverd, die ook zonder tekst moeiteloos overeind blijven.

Jokke Schreurs wil met zijn kwartet dit minder bekend aspect van Wannes Van de Velde speciaal belichten. Met hun project ‘Wannes meets Django’ willen ze aantonen dat de geleverde composities van het instituut Wannes Van de Velde zo sterk zijn, dat ze even goed Jazz Standards kunnen worden als die van Duke, Django, Cole Porter of Gershwin. Ze hopen hiermee ook de kwaliteiten als componist van de zanger-troubadour beter te doen appreciëren. Jokke Schreurs is bekend als gitarist en vertolker van de muziek van Django. Nu voegt hij er die van Wannes aan toe. Hij speelde o.a. met Warre Borgmans, Tanguedia, Miel Cools en Guido Belcanto en een paar keer met Wannes zelf.

Multi-instrumentalist Sam Vloemans is een creatieve duizendpoot die we niet zomaar in een hokje kunnen duwen. Geboren in Curaçao kreeg hij de Zuid-Amerikaanse muziek met de paplepel mee, maar evengoed verrijkte hij zich met jazz, soul en pop. Hij speelt trompet, bugel, percussie en timbales, schrijft eigen composities en arrangeert werken.

Nabou Claerhout (*) is een jonge Belgische tromboniste die haar studies in Rotterdam en Londen heeft verdergezet. Ze is terecht heel snel opgemerkt, en werd al vaak gevraagd om mee te werken en te touren met verschillende Bigbands, met het Ghent Yought Jazz Orchestra (onder leiding van o.a Bert Joris, Ilja Reijngoud, Peter Vermeersch,…) en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest(NL) (winnaar van de Zilveren Notenkraker 2016). Naast haar eigen project, speelt Nabou ook nog met verschillende andere bands en orkesten mee. Ze heeft niet geaarzeld de uitdaging aan te nemen om met haar trombone het potentieel van de muziek van Wannes mee uit te dragen.

Bassist en vocalist Henk de Laat speelde o.a. met Enrique Tarde, Denise Jannah, Shirley Bassey, Pieter Embrechts, Bob Mallach, Sabien Tiels en Bob Mincer.

Luc Vanden Bosch heeft reeds meerdere laureaatprijzen op zijn naam staan (Jazz-Hoeilaart en AVRO-Jazz). Dit gaf hem de kans om als freelance percussionist in het BRT Jazz Orkest te spelen onder leiding van Etienne Verschueren. Hij speelde samen met Vaya con Dios, Rony Verbiest, Olla Vogala, Johan Clement Trio, Arne Van Coillie Trio, …

Wat zou er gebeurd zijn als Django Wannes had kunnen kennen?
Dit misschien …